به گزارش شهرآرانیوز، حسین اسماعیلیان، مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب مشهد در این مراسم اظهار کرد: خراسان رضوی اقلیم خشک و بیآبی دارد که باید خودش را با آن سازگار کند. وجود قناتهای چندهزارساله دلیل این ادعاست که نیاکان ما همیشه در تلاش بودند از نعمت آب نهایت استفاده را ببرند.
مشهد علاوه بر جمعیت زیاد و حاشیه شهر چند میلیون نفری هر ساله پذیرای چندین میلیونی زائران است؛ لذا تأمین آب این شهر به ویژه در شرایط و مناسبتهای خاص کار سخت و دشواری است. در سه دهه اخیر در شرایط خشکسالی شدیدی قرار گرفتیم، ولی سه سال اخیر در بیسابقهترین و بدترین سال آبی و خشکسالی بودیم.
اسماعیلیان خاطرنشان کرد: در سال آبی در مهر ماه گذشته تا مهر ماه امسال کل بارندگی در مشهد ۹۰میلیمتر بوده که ۶۵درصد کاهش بارندگی نسبت به دوره بلندمدت را نشان میدهد. استان ما با ۴۳درصد کاهش بارندگی بیشترین درصد بارندگی را درکشور داشته است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد تصریح کرد: از مهر سال گذشته وزیر نیرو به طور جدی به حوزه تأمین آب مشهد ورود پیدا کرده است. ۵۰ درصد آب مشهد از طریق سدها تأمین میشود، ولی باتوجه به خشکسالی در سدها پروژههای زیادی در راستای تأمین کسری آب سدها در قالب پروژههای اضطراری با سرمایهگذاری ۴هزارمیلیارد تومان انجام شد.
وی اضافه کرد: لزوم توجه به مدیریت مصرف یکی از اصول مورد توجه شرکت آب و فاضلاب مشهد است که در همین راستا طرح همیاران آب کلید خورد. این ایده با استفاده از ظرفیت دبیران در آموزش و پرورش طرحی نو و ابتکاری را در کشور به راه انداخت که بیش از هزار معلم و دبیر بعد از گذراندن دورههای آموزشی تبدیل به یک مروج آب شدند.
اسماعیلیان عنوان کرد: طرح همیاران آب خراسان رضوی با محور ارائه روشی جدید برای مدیریت آب با پشتیبانی وزارت نیرو، همکاری شرکت آب و فاضلاب مشهد و آموزش و پرورش خراسان رضوی در پی معرفی الگویی مناسب برای بهکارگیری و مشارکت تمام دستگاههای خصوصی و دولتی برای رفع بحران آب در خراسان رضوی است.